11 Ağustos 2013 Pazar

hamileyim , eşime nasıl söyleyeceğim?

Anne olacağını öğrenen tüm anne adaylarının aklına gelen bir sorudur.Tabi testi babayla yapmamışlarsa :)

Kendim için zamanında yaptığım bir kaç araştırma ve kendi düşündüğüm fikirleri aşağıda sıralayacağım..Ama sanırım size sadece fikir verecek.Zira okurken aklınızdan bir çok fikir geçirip sizin için özel olanı yine kendiniz bulacaksınız.

1) Baba adayının tuttuğu takımın bir büyük birde bebek formasını alıp hediye paketi haline getirmek.

2) Babanın iş yerine bir kurye ile emzik yollamak.

3) Tüm aileyi bir araya toplayıp güzel bir yemek düzenlemek,yemeğin ortasında üzerinde "ben geliyorum güzel ailem" gibi bir yazı yazan bebek figürlü bir pastayı kondurup tüm ailenin heyecanını toplayıp büyük bir sinerji oluşturmak.(aileci olanlar için)

4) Sabredebilecek anneler için(düzgün bir bebek resmi hemen elde edilebilecek bir şey değil) bebeğin ultrason resmini tisörte bastırmak.

5) Başarabilecekler için edebi bir mektup yazmak.

6) Evlilik planları bekarken nerede yapıldıysa(düzenli gidilen nostaljisi yüksek bir mekan varsa) oraya gidip yeni planları yapma vakti geldi mesela "bebek odasını nereye yapacağız son 9 ay gibi" bir cümleyle lafa girmek,devamı gelir.

7) Bir bebek tulumu alıp göbek hizasına koyup kendi resminizi çekmeniz ve babanın telefonuna göndermeniz.

8) Evin dış kapısına büyük bir afiş hazırlamak.Baba kapıya geldiğinde görecek.Örneğin bebek resimleriyle süslenmiş afişde "babasının yavrusu geliyor.." " 9 ay sonra 3 kişiyiz" " daha bir mercimek tanesiyim ama 9 ay sonra buralar benim" gibi gibi...

9) Bir video hazırlamak ve akşam bir film kiraladım diyerek izletmek.bir şişe şampanya yada alkol kullanılmıyorsa patlamış mısır ve çay eşliğinde bir koltuğa sıkışıp izleme...İlk tanışmanızdan başlayan resimlere duygularınızı anlatan yazılar ekleyebilir sonunada ultrason resmi ekleyebilirsiniz.Başlarken aaaaa fragmana bak ne ilginç falan diyerek ortamı hareketlendirebilirsiniz..

10) Telefonla arayıp ben hamileyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim diye bir çığlık atmak da değişik bir fikir olabilir,hiç değilse zahmetsiz:) Bu arada eşinizin bir iş toplantısında ,ciddi bir yerde,cenazede taziyede olmamasına dikkat etmek lazım tabi.Baba ne yapacağını şaşırıp ani tepkiler verebilir :)



Ben bunlardan hiçbirini yapmadım.Bizimki başkası için önemi olmayan fikir oluşturmayacak sadece bizim için kıymetli bir zamanın paylaşımıydı..

Geri dönüp hatırlayacağınız anlar biriktirmek evlilikte iyi temeller atmak,evliliğin üzerine koymak,basamak oluşturmak için kıymetlidir.Böyle zamanların değerini bilmek gerekir :)güzel değerlendirmeniz dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder