14 Ocak 2015 Çarşamba

BAL KABAĞI YEMEĞİ

Malzemeler
*Yarım soğan
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*2-3 tatlı kaşığı bulgur
*Yarım küçük patates
*1 dilim kabak

Yapılışı
*Tencereye tereyağı konur.
*Soğan ve sarımsak ince ince (bebeğinizin ayına göre yiyebileceği büyüklüklerde) doğranır.
*Tereyağı erimeden soğan sarımsak eklenir ve bir yemek kaşığı kadar su da eklenerek pişirilir.(Yağın yanması sonucu oluşabilecek zarardan korunmak için su ekledik.)
*Eğer zamanıysa yeşil ve kırmızı biber de eklenir.
*Diğer sebzelerde aynı boyda doğranarak eklenir.Kavrulur.
*Kavrulan sebzelerin üzerine çıkacak kadar su eklenir ve yıkanmış bulgur yemeğe konur.
*Bebeğinizin yaşına göre 12 ay altına hiç tuz eklenmez. 1-2 yaş aralığına az tuz eklenir. 2 yaşından büyükse kararınca ekleyebilirsiniz.
*Afiyet olsun.

NOT: Miktar bebek için yaklaşık 1 öğün olacak şekilde belirlenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder