21 Ocak 2015 Çarşamba

YER ELMALI MANTAR ÇORBASI

Malzemeler
*5-6 tane kültür mantarı
*4-5 tane yer elması
*1 küçük boy soğan
*1 diş sarımsak
*1 su bardağı süt
*1 dolu tatlı kaşığı tam buğday unu
*1 tatlı kaışığı tereyağı

Yapılışı
*Tereyağını tencereye alalım.
*Soğanları ve sarımsağı incecik doğrayarak tereyağının üzerine ekleyelim ve ocağın altını açalım.
*Soğanları iyice kavurduktan sonra ince doğranmış mantarları ve yer elmasını ekleyelim.Kavurmaya devam edelim.
*İyice kavrulduğunda malzemelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyip pişirelim.
*Ayrı bir kapta un kavurulup kokusu çıkınca üzerine yavaşça sütü ekleyelim.İyice çırpıp kaynamaya yakın pişen sebzelerin üzerine ekleyelim.Süt ile beraber 5 dakika kadar pişirelim.
*Blendırdan geçirelim ve bir taşım daha kaynatalım.Çorbamız hazır.
*Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder