14 Ocak 2015 Çarşamba

KABAK YEMEĞİ

Malzemeler
*1 orta boy kabak
*Yarım orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*Yarım papates
*Yarım havuç
*2-3 çay kaşığı bulgur
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*2-3 dal dere otu

Yapılışı
*Tüm malzemeleri bebeğinizin ayına uygun olarak,yiyebileceği büyüklükte doğrayın.
*Zeytinyağını tencereye koyup kızdırmadan soğan ve sarımsakları ekleyin.
*Biraz öldükten sonra patatesleri ve havucu ekleyip kavuralım.
*En son kabakları ekleyip suyunu sebzelerin üzerine çıkacak kadar koyalım.
*Suyu koyduktan sonra bulguru ekleyelim.
*Tuzunu da yaşına göre ekleyip pişirelim.12 aya kadar tuzsuz.2 yaşına kadar az tuzlu.2 yaşından büyükse kararında tuz ekleyebilirsiniz.
*Pişmeye yakın ince doğranmış dere otunu da ekleyin.

Afiyet olsun.

NOT: Miktar bebek için yaklaşık 1 öğün olacak şekilde belirlenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder