11 Ocak 2015 Pazar

TEREYAĞI

TEREYAĞI

Malzemeler
*Biriktirilmiş yoğurt kaymakları
*Su
*Çalkalamak için bir kavanoz

Yapılışı
*Kaymakları kavanoza alalım ve üzerine bir miktar su gelene kadar su ekleyelim.
*Kavanozu yata şekilde uzun bir süre sallayalım.Tereyağı topaklaşıp suyun içinde yüzmeye başladığında süzelim.Süzüntüden geriye mis gibi bir tereyapı kalacak.
*Bebeklere kullanacaksak tuzlanmamalı.Büyükler için kahvaltılık olacaksa biraz tuz katılabilir.Biz tuzlu seviyoruz tabi zevk meselesi :)
*Kavanozda sallamaya üşenirim derseniz blendırda çekerek süreyi kısaltabilirsiniz.

NOT: Evde tereyağı yapmak büyük şehirlerde pek kolay değil.Güvenilir bir sütçü bulmak kolay değil.Pastorize sütlerinde kaymağı falan olmuyor.O yüzden elde edebildiğim en büyük yağ resimde gördüğünüz.Memleketten getiriyoruz tereyağını ne yazık ki.İyi süt bulabilenler çok şanslısınız çok... Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder