10 Ocak 2015 Cumartesi

BEBEĞİMİN İLK YEMEKLERİ



Ek gıdaya başlarken yemek tarifi bakmak pek anlamlı değil.Açıkçası annelerin düştüğü en büyük hatalardan birisi de bu.Ek gıdaya başlama zamanında acele etmek ve illaki miktarı göz doyuran bir "yemek" yedirmek.

Halbuki ek gıdaya başlamak bir ömür sürecek yeme alışkanlığının temelini atmaktan başka bir şey değil.Herşey ilk 6 ay nasıl geçmişse aynı şekilde devam ediyoruz.Sadece her gün biraz eğlencelik katıyoruz aralara.Tabiki herşey mevsiminde güzel ve tattırmalık küçük porsiyonlar.Neler mi bunlar ;

Kabak Püresi 6+
1/3 kabak
2-3 çay kaşığı anne sütü/mama

Yapılışı
Kabağı buharlı pişirme aparatı ile pişiriyoruz.Bwl uygulayacaksak çok eritmemeye dikkat ediyoruz.Püre yapacaksak ise blendır kullanmadan çatalla eziyoruz.İlk tattırma günlerinde biraz anne sütü veya mama ile seyreltiyoruz. Afiyet olsun.

Bal Kabağı Püresi 6+
1 dilim ( Kabağın 1 dilimi değil tabiki,tatlı yaparken en son kestiğimiz minik dilimlerden)
2-3 çay kaşığı anne sütü /mama

Yapılışı
Kabağı buharlı pişirme aparatı ile pişiriyoruz.Bwl uygulayacaksak çok eritmemeye dikkat ediyoruz.Püre yapacaksak ise blendır kullanmadan çatalla eziyoruz.İlk tattırma günlerinde biraz anne sütü veya mama ile seyreltiyoruz. Afiyet olsun.

Aynı şekilde aşağıdaki pürelerde yapılabilir.Yedirilebilecekleri aylara dikkat etmeyi ve 3 gün kuralına uymayı unutmayın. Havuç Püresi +6
Tatlı patates püresi +6
Avokado püresi +6
Nohut püresi +6
Brokoli püresi +8
Karnabahar püresi +8

.... Bu listeyi mevsim sebzeleri ile uzatmak mümkün.İlk olarak aklıma gelenler bunlar ve yapılışları hep aynı. Tüm bu püreler 3 er gün denendikten sonra önce seçtiğiniz 2 sebze sonra 3 sebze birleştirilir ve yavaş yavaş çorba haline döndürülebilir. Sonra gelsin mis çorbalar,sağlıklı zeytinyağlılar,lokum gibi pişmiş etler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder