12 Ocak 2015 Pazartesi

KEMİK SUYU

KEMİK SUYU NASIL HAZIRLANIR

Malzemeler
*1 kg kuzu kemiği (etine ihtiyacımız yok)
*1 patates
*1 büyük baş soğan
*3-4 diş sarımsak
*yarım bağ maydanoz sapı (maydanozun kendisi de olur ama sapı da kafi)
*2-3 çiçek brokoli
*2 kereviz,saplarını atmayın onları da kullanalım
*1 havuç
*Velhasıl mevsim sebzeleri ve sapları çöpleri işimize yarar, evde ne varsa onları ekleyin.

YAPILIŞI
*Kuzu kemiklerini iyice yıkayıp 1 saat suda bekletelim.Aynı işlemi 2 kez tekrarladıktan sonra düdüklü tencereye alalım.
*Evdeki tüm sebzeleri güzelce yıkayıp büyük parçalar halinde doğrayalım.Sapları da dahil.
*Düdüklü tencerenin içindeki malzemenin baya üzerine çıkacak kadar su koyalım.Düdüklü tencerenize göre bu miktar değişir.Bazı düdüklüler hava kaçırdığı için su fazla buharlaşabiliyor.
*En az 3 saat kadar kısık ateşte pişirelim
*Piştikten sonra süzüp soğutalım.
*Buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz.Her yemeğine 1 adet yeterli.

NOT:İlk yaptığımda içine attığım haşlanmış sebzeler ve kemiklerin içinden çıkanları kullanarak güzel bir çorba yapmıştı.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder