16 Ocak 2015 Cuma

MANTAR ÇORBASI

Malzemeler
* Yarım soğan
* 5-6 adet kültür mantarı
* 1 tam dolu tatlı kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı su
* 1 yk tam buğday unu

Yapılışı
* Soğanlar incecik doğranır.
* Mantarlar elle soyulup yıkanmadan küçücük doğranır.
* Tereyağı eritilerek soğan ve mantarlar iyice ölene kadar kavrulur.
* Kavurulan malzeme yağı çok alınmadan bir tabağa alınır ve kalan yağ ile un kavrulur.
* Unun kokusu çıkınca kavrulmuş soğan ve mantar eklenir .İyice karıştırılır.
* Üzerine 1 su bardağı su konulur ve kaynatılır.Su kaynadığında süt eklenir.Süt ile birlikte kaynayana kadar karıştırılır.
* Kaynadıktan sonra 5-10 dk kadar pişirilir ve afiyetle yenir.Dilerseniz üzerine yağ yakabilir yada sadece nane ile servis edebilirsiniz.
* Afiyet olsun.

NOT:Ben 1 parça ev yapımı dondurulmuş et suyu attım içine.İsterseniz ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder